Over mij

Mijn naam is Marieke van Leersum, onder de naam De Groene Ketel doe ik uiteenlopende activiteiten die te maken hebben met mijn liefde voor de natuur, voeding en een vleugje Magie.
Dit is een groene draad in mijn persoonlijke en werkzame leven.

Kennis over bewuste voeding delen, koken met kruiden, biologische (vergeten) groenten én met een vleugje magie is waar ik mij graag mee bezig houd.
Natuurspiritualiteit en de natuur zien als bron van wijsheid voor bewustzijnsontwikkeling en (levens)vragen is wat ik toepas met natuurbelevingscoaching en tarot.

Ik ben als zzp-er werkzaam in De Ommuurde Tuin, een historische biologische tuin waarbij ik mijn liefde voor gezondheid en natuur combineer, met een achtergrond als verpleegkundige en als natuurvoedingsadviseur is dit een uitgelezen plek om kennis op te doen én kennis te delen.

Ik ben moeder van vier dochters van 21, 19 (tweeling) en 15.
Al van jongs af aan heeft de natuur een grote aantrekkingskracht. Ik klom het liefst hoog in de bomen en tijdens vakanties zat ik lekker bij een beekje urenlang ‘heksensoepjes’ te maken.
In de natuur voelde en voel ik mij Thuis.

Je kunt bij mij terecht voor natuurcoaching.
De symboliek van de natuur verwerken in een coaching is een krachtige tool om inzichten te verkrijgen bij (levens)vragen.

Tarotleggingen doe ik op afspraak.

Alle catering, op lokatie gebracht of als afhaalmaaltijd, is biologisch en vegetarisch en zoveel mogelijk van lokale producten.

Verder schrijf ik voor Hippe Shops, mijn blogs gaan over duurzame, ecologische of fairtrade producten.

Tijdens het krijgen en opvoeden van mijn kinderen had ik een part-time baan in de ouderenzorg waar ik, toen de meiden wat ouder werden, nog verder gestudeerd heb en een aantal jaar als verpleegkundige en als specialistisch verpleegkundige ouderenzorg heb gewerkt. In 2011 heb ik vanuit een persoonlijke interesse de opleiding voedingsdeskundige gevolgd.
Daarnaast was ik van 2001-2013 eigenaresse van een online tweedehands kinderkledingwinkel, een job die ik mooi kon combineren met de kinderen en een klein contract in de zorg. Ik kon daar mijn liefde voor gebruikte spullen, in dit geval kleding, in kwijt.
In 2013 bleek dat mijn baan als specialistisch verpleegkundige ouderenzorg toch niet helemaal mijn ‘ding’ en door de nodige vervelende omstandigheden in die werksituatie zat ik in 2013/14 dicht bij een burn-out.

Het roer moest om!

Dat ging zeker niet over één nacht ijs én het was vreselijk spannend om mijn vaste baan en inkomen op te geven!
Toch ben ik in het diepe gesprongen. Ging verder met een flexbaan in de zorg (2019 gestopt) en ben gaan werken in een biologische tuin. Omdat wij hierbij flink in inkomen achteruit gingen ben ik mij (nog) meer bezig gaan houden met duurzaamheid, consuminderen en ont-spullen.

Spiritualiteit en zingeving
Mijn affiniteit ligt op het gebied van natuurspiritualiteit en sinds 2011 volg ik mijn pad bij de OBOD (druiderij) en van 2015-2017 heb ik het pad van de MaanMagie gelopen bij Maantijd.

De opleiding tot natuurcoach heb ik in 2018/2019 gevolgd.
Mijn verbinding met de natuur, het leven met de seizoenen en natuurspiritualiteit hebben mijn leven verdieping gegeven en zorgen dat ik meer verbonden ben met mijn eigen bron.

Authentiek, natuurlijk en bewust leven, verbonden met cycli van de natuur, de maan, de zon en de seizoenen is dat wat ik met de Groene Ketel de wereld in wil brengen.

Ga je mee op pad? Op weg naar een duurzame, gezonde wereld voor jou en de wereld om je heen.

Je kunt me bereiken via:


adresgegevens