• Kleurrijk Koken

  • Eerlijk Eten

  • Marieke van Leersum

  • De Basisprincipes van Duurzaam Koken

  • Zero Waste in de Keuken: Hoe Wij Restjes Redden

  • Het Onstaan van de Groene Ketel

over mij

Ha! Ik ben Marieke van Leersum.

Als natuurvoedingsadviseur en voormalig verpleegkundige weet ik als geen ander dat gezondheid begint op je bord. Naast gezondheid heb ik duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat zie je terug in mijn manier van koken.

Biologisch, vega(n) en met pure ingrediënten afkomstig van zoveel mogelijk lokale ondernemingen die zich bezig houden met biodiversiteit, kleinschalige landbouw en duurzaamheid.

Ik werk samen met mijn partner Giel van www.donscatering.nl en samen maken we smaakvolle huisgemaakte gerechten en maaltijden. We koken zo verpakkingsvrij mogelijk en met liefde en aandacht voor de klant en de aarde.

Naast mijn passie voor koken, ben ik al jaren ondergedompeld in de wereld van natuurspiritualiteit. Van de wijsheden van de Druïden (Order of Bards, Ovates and Druiden) tot de magie van de Maan. Ik heb me laten inspireren door diverse tradities en opleidingen. Mijn reis naar zelfontdekking heeft me langs diverse opleidingen en workshops geleid, een kleurrijk palet van kennis en inzicht dat ik graag in mijn werk integreer.

over de groene ketel

Maar de keuken blijft toch wel mijn grootste inspiratiebron. Met De Groene Ketel combineer ik al deze passies tot een smaakvolle ervaring, waarbij elk gerecht een verhaal vertelt en elke hap een streling voor zowel de ziel als de smaakpapillen is. Klaar om te proeven?

spiritueel

Wat heeft spiritualiteit en koken met elkaar te maken? Nou in mijn beleving heel veel. Ik kook graag zoals ik dat noem 'magisch' of afgestemd. Voor retraites, ceremonies, festivals en opleidingen waarbij bewustzijn en ontwikkeling centraal staat. Voeding is dan ondersteunend aan het proceswerk of afgestemd op het thema van het event.

duurzaam en bewust

Goede voeding is duurzame voeding. Ik werk met telers en producenten die zorg dragen voor Moeder Aarde , de biodiversiteit en waarbij je proeft dat de producten liefde en aandacht hebben gehad. Voeding en bewustzijnsontwikkeling gaan hand in hand

unieke recepten

Bij De Groene Ketel krijg je geen standaard maaltijden. Ik werk graag met unieke producten, experimenteer graag met voeding en smaken. Ik verras graag de klant met originele gerechten waarbij er aandacht is voor schoonheid.

Klaar om te proeven?

  • Rituele samenkomst

  • Speciale Gelegenheden

  • Biologische & vegetarisch catering

  • De Kracht van Cacao