Vroeger, toen ik nog vlees at, was ik dol op de smaak van filet americain. Deze vegan filet americain variant is niet alleen glutenvrij, maar ook nog lekkerder! Het fijne is dat je het precies zo op smaak kunt maken als je wilt. Ik houd zelf van een beetje pittig, dus hier is mijn versie. Heerlijk op een toastje of een pistoletje met wat sla en vegan mayo!

CHEF

Marieke van Leersum

KEUKEN

Frans/Belgisch

MOEILIJKHEID

Makkelijk / Beginner

Vegan broodjes met filet Nómericaine, belegd met sla en vegan mayo

TIJD

0 min
Voorbereiding

10 min
Kooktijd

10 min
Totaal

VOEDINGSWAARDE

129 kcal

Calorieën

7g

Vet

16g

Koolhydr.

2g

Eiwitten

HET VOLLEDIGE RECEPT in Details

Vroeger, toen ik nog vlees at, was ik dol op de smaak van filet americain. Deze vegan filet americain variant is niet alleen glutenvrij, maar ook nog lekkerder! Het fijne is dat je het precies zo op smaak kunt maken als je wilt. Ik houd zelf van een beetje pittig, dus hier is mijn versie.

START
  • Keuken: Frans/Belgisch

  • Voorbereiding: 0 min

  • Kooktijd: 10 min

  • Totaal: 10 min

  • Calorieën: 129 kcal

  • Vet: 7g

  • Koolhydraten: 16g

  • Eiwitten: 2g

INGREDIENTEN
  • 6 stuks rijstwafels

  • 1 klein rood uitje

  • 1 theelepel vegan worcestersaus

  • 3 eetlepels tomatenpuree

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

  • Scheutje citroensap

  • Mayonaise (vegan) naar smaak

  • Peper & zout naar smaak

INSTRUCTIES
  • Verkruimel de rijstwafels in een blender tot fijne kruimels.

  • Snipper het rode uitje fijn.

  • Voeg de vegan mayo, gesnipperde ui, vegan worcestersaus, tomatenpuree, olijfolie, shoarmakruiden, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de blender. Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.

  • Proef het mengsel en voeg naar wens extra kruiden, mayo of tomatenpuree toe om de smaak aan te passen.

  • Voeg een scheutje water toe en blend opnieuw tot je de gewenste smeuïge structuur hebt bereikt. Klaar om te serveren!

NOTITIES

Voeg een snufje chilipoeder toe als je van een pittigere “Filet Nómericaine” houdt!

Deel dit recept

Ketel op het vuur bij De Groene Ketel – duurzame bereiding van lokale gerechten
catering bruiloft van de groene ketel

Catering

voor jouw evenement