Tijdens Samhain - het Keltische nieuwjaar waarin de sluier tussen werelden het dunst is - hoort natuurlijk een soep met een vleugje magie.

CHEF

Marieke van Leersum

keuken

Moderne Europese keuken met Midden-Oosterse invloeden

niveau

Makkelijk / Beginner

Voedingswaarde (per portie)

230
Calorieën

14g
Vet

18g
Koolhydraten

6g
Proteïnen

Deze Samhain soep is een verwarmende pompoensoep met een diepe, aardse smaak en een betoverende zwarte tahinsaus die het geheel een mystiek tintje geeft. Perfect voor een donkere herfstavond, wanneer je de ketel op het vuur zet en de geuren van kruiden en geroosterde pompoen door het huis dansen.

Het recept

START
  • Cuisine: Moderne Europese keuken met Midden-Oosterse invloeden

  • Voorbereidingstijd: 10 min

  • Kooktijd: 30 min

  • Totaal: 40 min

INGREDIENTEN
  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 ui
  • 1–2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Kruiden naar smaak (bijv. 5 spices, kaneel, venkelzaad of komijn)
  • Zout & peper
  • Water of groentebouillon
VOOR DE ZWARTE TAHINSAUS
  • 2 el zwarte tahin
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Snufje zout
  • Eventueel: ½ tl sesamolie
INSTRUCTIES
  • Fruit de ui in olijfolie tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Rooster de pompoen in de oven (15–20 min op 200°C) tot hij zacht is en makkelijk te snijden.
  • Snijd de pompoen in stukken en voeg toe aan de pan met ui en knoflook.
  • Kruid met jouw favoriete specerijen en voeg water of bouillon toe. Laat even koken.
  • Pureer met een blender tot een gladde, romige soep.
  • Meng de ingrediënten voor de zwarte tahinsaus en druppel deze in de soep. Roer met een vork of de achterkant van een lepel voor een magisch patroon.
NOTES

Roer even en kijk goed: wat verschijnt er in jouw kom? Een maan, een heks, een symbool? De Samhain soep nodigt uit tot schouwen!

Deel dit recept