Wit, de kleur van reiniging en nieuw begin, staat centraal bij Imbolc. Deze romige geroosterde bloemkoolsoep, gemaakt met huisgemaakte bouillon van bloemkoolblad, is een perfect gerecht om dit jaarfeest te vieren.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

TIjd

Voorbereiding: 15 min

Kooktijd: 30 min

Totaal: 45 mins

Keuken: Europees

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 129 kcal

Vet: 8.1 g

Koolhydraten: 13.0 g

Eiwitten: 4.1 g

Ketel op het vuur bij De Groene Ketel – duurzame bereiding van lokale gerechten
catering bruiloft van de groene ketel

Catering

voor jouw evenement

het recept

Deze romige geroosterde bloemkoolsoep, gemaakt met huisgemaakte bouillon van bloemkoolblad, is een perfect gerecht om dit jaarfeest te vieren.

START
  • Keuken: Europees

  • Voorbereiding: 15 min

  • Kooktijd: 30 min

  • Totaal: 45 min

  • Calorieën: 129 kcal

  • Vet: 8.1g

  • Koolhydraten: 13g

  • Eiwitten: 4.1g

INGREDIENTEN
  • 1 bloemkool (in roosjes, bladeren apart)
  • 1 witte ui (in parten)
  • 1-2 teentjes knoflook (naar smaak)
  • Velletjes van ui en knoflook (voor de bouillon)
  • 1 liter water
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el milde olijfolie
  • Verse peterselie (voor garnering)
INSTRUCTIES
  • Snijd de bloemkoolroosjes los en bewaar de bladeren. Breng de bladeren met het water aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Voeg het Keltisch zeezout, anijszaad en venkelzaad toe. Voeg de schone velletjes van ui en knoflook toe. Laat alles trekken tot een geurige bouillon ontstaat.
  • Snijd de ui in parten en meng met de knoflook en bloemkoolroosjes. Besprenkel met olijfolie en leg op een bakplaat. Rooster in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de randjes licht geblakerd zijn.
  • Verwijder de bladeren en velletjes met een zeef en vang de bouillon op in een pan.
  • Voeg de geroosterde bloemkool, ui en knoflook toe aan de bouillon. Pureer met een blender tot een gladde soep.
  • Schep de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer warm.

NOTITIES

Deze soep is heerlijk als voorgerecht tijdens een Imbolc-feest of als verwarmende maaltijd op koude winterdagen.

Deel dit recept