Bij de Groene Ketel verwerken we graag overtollige groenten van tuinders om voedselverspilling te voorkomen. Zo krijgt de tuinder een vergoeding voor de energie en tijd die hij heeft gestoken in het telen, en gaan de groenten niet verloren. Komkommer is een groente die soms in overvloed beschikbaar is maar beperkt houdbaar is. Onze oplossing? Gefermenteerde komkommer! Door fermentatie verlengen we de houdbaarheid en creëren we een heerlijk product vol smaak.
TIJD
15 min
Bereidingstijd
14 dagen
Fermentatietijd
15 min
Totaal
VOEDINGSWAARDE
14 kcal
Calorieën
0g
Vet
3g
Koolhydr.
1g
Eiwitten
HET VOLLEDIGE RECEPT in Details
Gefermenteerde komkommer is een fris en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij zomerse maaltijden. Dit recept is een geweldige manier om overtollige komkommers te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan. Met een pittige twist van rode peper en kruiden zoals venkelzaad en mosterdzaad, ontstaat er een heerlijk zure en knapperige komkommerfermentatie die elke maaltijd opfleurt!
START
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Experimenteer met andere kruiden, zoals dille of knoflook, voor je eigen twist!