“Koken en voeding op vele lagen, voor lichaam en ziel en altijd met uiterste zorg voor Moeder Aarde én met afgestemde aandacht voor de klant én een vleugje Magie.”
Onze Visie
Ja en wat houdt dat feitelijk in ‘onze visie’? Als kok en cateraar zorg ik dat mijn inkoop en materialen zo duurzaam mogelijk zijn. De ingrediënten zijn 95% van biologische afkomst. Ik werk samen met lokale producenten en telers. Verder kijken we naar producten met zo min mogelijk plastic en die gebruik maken van zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Ons wegwerpservies, indien ons herbruikbare servies niet in te zetten is, is ecologisch en van duurzame materialen gemaakt. Natuurlijk scheiden we ons afval en zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om impact te verminderen. We geloven dat duurzaamheid begint bij bewuste keuzes en verantwoordelijkheid voor iedere stap in het proces.
Plantaardige voeding heeft altijd de hoofdrol
We maken gebruik van rest roenten, denk aan doorgeschoten prei, gevorkte wortelen, gespleten radijsjes en kool. Enfin, alles wat de tuinder niet meer kan verkopen proberen wij te verwerken en geven de tuinder daar een eerlijke een vergoeding voor. Van deze producten maken we onder andere kimchi en soep. Ook gebruiken we deze producten tijdens onze workshops tijdens de voedselverspillingsvrijeweek! Voeding op vele lagen is een manier van onze kookactiviteiten te benaderen als meer dan alleen maar eten. De presentatie, de kleuren en de eigenschappen van de voeding neem ik mee in mijn gerechten. Bepaalde kruiden hebben een magische werking , voedingsmiddelen kunnen aardend of juist heel licht zijn, kleuren corresponderen met onze energievelden en ook de sfeer van de aankleding neem ik mee in de presentatie. Dit alles bij elkaar zorgt voor een magisch en afgestemd geheel: ervaring die zowel voedend als inspirerend is.
.