Superleuk om mee te nemen als snack bij een Samhain ritueel of ceremonie want in dit jaargetijde is de pompoen natuurlijk één van de belangrijkste groenten. Ik houd van de veelzijdigheid van de pompoen. Er is zoveel meer mogelijk dan die welbekende pompoensoep! Dit heerlijke en eenvoudige gerecht is een mini quiche met pompoen. Op de foto zie je ook een grotere variant; voor een grotere quiche kun je het recept eenvoudig verdubbelen.

CHEF

Marieke van Leersum

KEUKEN

Fusion

MOEILIJKHEID

Makkelijk / Beginner

ini quiche met pompoen – herfstig hartig taartje met geroosterde pompoen en kruiden

TIJD

10 min
Voorbereiding

40 min
Oventijd

50 min
Totaal

VOEDINGSWAARDE

197
Calorieën

15g

Vet

13g

Koolhydr.

5g

Eiwitten

HET VOLLEDIGE RECEPT in Details

Superleuk om mee te nemen als snack bij een Samhain ritueel of ceremonie want in dit jaargetijde is de pompoen natuurlijk één van de belangrijkste groenten. Ik houd van de veelzijdigheid van de pompoen. Er is zoveel meer mogelijk dan de welbekende pompoensoep!

START
  • Keuken: Fusion

  • Voorbereiding: 10 min

  • Oventijd: 40 min

  • Totaal: 50 min

  • Calorieën: 197 kcal

  • Vet: 15g

  • Koolhydraten: 13g

  • Eiwitten: 5g

INGREDIENTEN VOOR VIER MINI-QUICHES
  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 200 g pompoen

  • 4 eetlepels pompoenpitten (ongeveer 40 g)

  • 40 g ui (of één kleine ui)

  • 1 theelepel five spices (ongeveer 2 g)

  • 1 theelepel garam masala (ongeveer 2 g)

  • 4 theelepels olijfolie (ongeveer 20 ml)

  • Snufje zout per portie (of naar smaak)

INSTRUCTIES
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  • Snijd de pompoen in kleine blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met five spices en een snufje zout. Rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.

  • Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie en garam masala tot de ui glazig en geurig is.

  • Leg de plakjes bladerdeeg in kleine hartige taartvormpjes en druk ze goed aan.

  • Verdeel de geroosterde pompoenblokjes, gefruite ui en pompoenpitten over de bladerdeegvormpjes.

  • Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Eet smakelijk!

NOTITIES

Probeer eens wat verkruimelde feta of geitenkaas bij de vulling voor een extra smaakdimensie. Deze mini quiches zijn ook heerlijk als snack om mee te nemen tijdens een herfstwandeling of picknick. Perfect om op te warmen na een frisse tocht!

Deel dit recept

Ketel op het vuur bij De Groene Ketel – duurzame bereiding van lokale gerechten
catering bruiloft van de groene ketel

Catering

voor jouw evenement