?

info@degroeneketel.nl

Waarom een Ketel?

Ergens in het herfstseizoen 2017 viel de naam De Groene Ketel mij toe. Was aan het nadenken over de toekomst en duidelijk was dat ‘er wat moest’ veranderen in mijn werkzame leven. Het was tijd voor een nieuwe stap. Zo was ik net aan het wennen aan het idee van zzp-er worden. Had daar in eerste instantie nog wel wat weerstand gevoelens bij. Maar toen de meeste beren van de weg waren gehaald viel daar ineens, terwijl ik letterlijk in de pannen aan het roeren was, een naam binnen:

De Groene Ketel.

En waar ik in eerste instantie vooral dacht aan alleen werken in ‘de voeding’ werd door de naam ‘De Groene Ketel’, ook gelijk wat anders aangeboord. Tijdens mijn training bij Maantijd ging ik op een dag naar een intervisie gesprek, met lege handen ging ik erheen en ik liep bijna letterlijk met een Ketel eruit. Tuurlijk, een Ketel! In praktische zin werk ik al jaren met veel plezier met onze échte oerketel, een gietijzeren waarmee ik graag boven het vuur kook. En daarnaast is er de symboliek van de ketel, de ketel staat o.a. voor inspiratie, transformatie en wedergeboorte. De ingrediënten die je erin stopt, mengt en kookt komen er anders uit dan dat ze in de Ketel zijn gegaan.

Transformatie en bewustwording brengt de Ketel. De Keltische Godin Cerridwen is verbonden met de ketel en haar verhaal is ook nauw verweven in de Tarot kaarten waarmee ik werk.

En zo werden Groene Voeding , Groene Magie (Maantijd) en Groene Tarot de drie belangrijkste ingrediënten van De Groene Ketel!

Ogenschijnlijk lijkt het misschien dat ze niet zoveel met elkaar te maken hebben. Ik bedoel maar; wat heeft gezonde voeding nou te maken met een tarot legging? Maar voor mij persoonlijk hebben alle drie deze ingrediënten vooral te maken met transformatie en bewustzijnsontwikkeling.

In de Ketel van Cerridwen wordt het ‘Awen’ gebrouwen.  Awen betekent ‘inspiratie’  …  met de Groene ketel hoop ik jullie te kunnen inspireren en zeker ook,  steeds weer opnieuw , door jullie, door de Ketel en door alle ingrediënten die er maar steeds in en uit gaan, zelf geïnspireerd te raken!