Van Kind af Aan

Als jong kind bracht ik het liefst mijn tijd door in de natuur. Of het nu was bij stromende beekjes, klimmend in bomen op de Veluwe, of verstoppertje spelend tussen hoge brandnetels – ik voelde me thuis. Tussen de brandnetels verstopte ik mij het liefst, want daar vonden ze mij lekker niet, haha! Mijn intuïtie leidde me ook: ik stopte allerlei dingen in mijn mond en leek instinctief te weten wat wel en niet eetbaar was in de natuur. Daarnaast stond ik bekend om mijn heksensoepjes, die ik met fantasie en liefde ‘brouwde’. Het was duidelijk: mijn connectie met de natuur zat er al vroeg in!

Terug naar de Natuur

Hoewel het leven mij leidde langs een druk werkend bestaan en het moederschap, bleef de natuur altijd een belangrijke rol spelen. Pas toen mijn kinderen groter werden, kwam er meer ruimte om me opnieuw te verdiepen in mijn liefde voor de natuur. Dit leidde tot een fascinerende ontdekkingstocht: ik verdiepte me in de kruidenleer en volgde diverse workshops over het verwerken van kruiden en wildplukken.

Wilde Kruiden in de Keuken

Mijn passie voor kruiden heeft ook zijn weg gevonden naar mijn werk in de catering. Ik werk graag met (wilde) kruiden om gerechten een unieke en natuurlijke smaak te geven. Elk gerecht wordt een klein kunstwerk, geïnspireerd door de natuur.

Kruidenwandelingen

Elk voorjaar organiseer ik kruidenwandelingen waarin ik mijn kennis deel met anderen. Samen ontdekken we eetbare kruiden in het wild. We sluiten de wandeling af met een heerlijke proeverij, waarbij we gerechten maken met kruiden en eetbare bloemen. Het is een belevenis voor de zintuigen en een prachtige manier om verbinding te maken met de natuur.

Wandel mee!

In mijn agenda vind je de data van de kruidenwandelingen voor het aankomende lenteseizoen. Ik nodig je van harte uit om mee te gaan op dit avontuur!